miercuri, 18 aprilie 2012

Odihnește-te în pace, frate!

  
    Te trezești, faci un duș, mănânci, deschizi calculatorul...și citești: "Cel care a scris istoria Universității Cluj a plecat la Ceruri, Gheorghe Bodea". Am un nod în gât.

     Cum poți să te simți când îți moare un frate? A murit un frate mai mare, a murit un frate din familia "U".

    V-aș minți să spun că am citit cărțile alea, nu am făcut-o, dar urmează. Am învățat istoria de la bunici, de la tata, de la alți frați, dar nu asta contează. Gândește-te că ți-ar muri un frate, cu care ai trăit toata viața, și nu i-ai spus nici măcar o dată că îl iubești, contează? Deloc, pentru că el știe asta, și nu are nevoie de aceste cuvinte. Așa că domnule Bodea, de sus, fă să plângă cerul cu lacrimi alb-negre!

    Ai plecat printre alți "U"-iști, acolo sus în ceruri, unde stați cu șapca roșie în cap, și cu fularul la gât. De jos, din lumea asta așa cum e ea, plec capul și îți spun un sincer "Respect pentru tot ce ai făcut pentru "U", odihnește-te în pace. Cândva, cu toții vom fi acolo sus și vom cânta "Slava ție studentie”. Ai numele scris pe o carte de istorie, nu vei fi uitat niciodată!"

    Tu ai scris acele pagini de istorie, un semn că "Noi murim! "U" niciodată!” . Veghează-ne de sus, și salută-i pe toți frații care sunt acolo!

    "U"- singura dragoste pe care o cunosc și care nu m-a trădat nici măcar o dată; mulțumesc că exiști, pentru că reprezinți un punct de sprijin în viețile noastre, până la moarte, și dincolo de ea!

16 comentarii:

  1. Bravo, Poga! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bogdan Cojocneanu, California18 aprilie 2012 la 20:53

    Mai Poga, tzi-am mai spus-o, pe langa faptul ca scri frumos, ai si un suflet mare pentru un U-ist inca tanar. Totzi scriu frumos pe ucluj.ro, dar tu ai ceva special. Bravo!
    In legatura cu Maestrul Bodea, sunt sigur ca Atotputernicul il va aseza in randul dreptzilor, acolo unde ii este locul. Fie-i memoria binecuvantata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îţi mulţumesc foarte frumos pentru ceea ce îmi spui, asta nu mă face decât să merg mai departe cu ceea ce fac. Mereu am vrut să fac asta, iar dacă sunt motivat, atât prin critici cât şi prin laude, nu pot decât să mă ambiţionez şi mai mult. Îţi mulţumesc din suflet!
      HAIDE "U" !

      Ștergere
    2. Bogdan, California19 aprilie 2012 la 17:40

      Poga, in loc sa-mi multumesti mai bine ai mai scrie un articol... Apreciez ca ai mult bun simtz, la fel ca totzi cei de pe ucluj.ro. Sa ducetzi cu voi si gandul meu bun la inmormantarea Maestrului Bodea. Tempo "U"!

      Ștergere
    3. Scuze, dar la ce mi-ai spus tu aici, momentan nu mai am cuvinte! Apreciez enorm!

      Ștergere
    4. Bogdan, California19 aprilie 2012 la 21:50

      Da, si tacerea poate spune uneori mai mult decat cuvintele cu mestesug. Iar cand vorbim despre Maestrul Bodea ar tebui sa...tacem.
      Tempo "U"!

      Ștergere
  3. Bogdan, California20 aprilie 2012 la 18:11

    Poga, poti sa-mi spui, te rog, daca mergi maine la inmormantare?
    Tempo "U"!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bogdan, California21 aprilie 2012 la 01:46

    Poga,

    De ce te-am intrebat daca mergi la inmormantare? Voiam sa te rog sa scri, sau sa-mi scri, doua randuri despre cum a fost.
    Odihneasca-se in pace!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, îmi pare foarte rău că nu pot merge, aş fi vrut să o fac, şi scriam ceva despre ea, dar nu pot, chiar am încercat să pot să merg, dar nu reuşesc! Îmi pare rău.

      Ștergere
  5. Bogdan, California23 aprilie 2012 la 19:42

    OK, Poga. No problem. Am mai citit si vazut cate ceva prin alte publicatii. Cand mai pui ceva pe blog?
    Salut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am mai pus ceva acum, dar este editorialul scris de mine pe ucluj.ro

      Ștergere