duminică, 26 aprilie 2015

"U" - spirit colectiv

     Mentalitatea prezentă la meciul dintre "U" Cluj-Napoca și Fcsb, ce leagă mii de suflete, nu poate fi trecută cu vederea. Acum, nu știu care mentalitate: cea de turmă, ancorată în efemer și scârbos din punct de vedere al trăirii, care adună doar prezență grețoasă pe stadion, sau mentalitatea care are ancoră un simbol etern, o dragoste albă ce ne coase cu neagră ață. 

     Deși mulți oameni, sufletele au fost mai puține, cu toate că cei cu "U" în inimă au făcut din meci ceva ce va dăinui cu mult după ce clasamentul va aduce zero puncte echipei noastre. 18.000 mii de RON au fost strânși prin donații de către suporterii "U" pentru a ajuta financiar echipa. Fiecare suflet alb-negru a donat cât a putut, plimbând banii din mână în mână prin tribună, de la om la om, până la scările dintre sectoare, pe unde suporterii se plimbau cu pungi pentru a colecta banii.

     Am văzut și acum gesturi superbe ce nu pot fi redate la televizor, precum cel al unui copil cam de 15 ani, care după ce și-a cumpărat un corn cu ciocolată de la stand, a primit restul, pe care l-a pus în punga unui suporter ce colecta bani. Apoi, a mers la tatăl lui și i-a spus ce a făcut, urmând ca și tatăl sa vină să doneze mai apoi. Bătrâni și nu numai, care fugeau după cei ce colectau banii, pentru a dona și ei, puteau fi văzuți la tot pasul. Frumos domnilor, frumos! Mai spun ceva frumos, despre un suporter FC Argeș care a aflat despre ce s-a întâmplat pe stadion și mi-a scris, întrebând dacă nu se poate dona și prin cont bancar, pentru că știe cum e ca echipa sufletului tău să fie la pământ. 


     Nu știu ce m-aș face fără "U", nici nu vreau să știu! Mulțumesc că existați, doamnelor și domnilor cu "U" prin vene. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu