duminică, 25 noiembrie 2012

Nu moare nimeni



     Cum poţi să spui că ”U” stă să moară? Poate, pentru voi, ăştia ce o spuneţi, pare că ”U” e la capătul zilelor. Oamenilor, dacă nu ştiţi ce înseamnă ”U”, nu mai vorbiţi aşa în vânt...Dacă vouă nu vă bate inima în ritmul solemn de „Slavă ţie studenţie”, e problema voastră, dar nu spuneţi că ”U” moare...

     Hai să îţi explic, poate vei cădea pe gânduri puţin, aşa, cât să nu te doară...

     Distrugeţi toate bisericile, dar credinţa tot va exista. Distrugeţi toate bibliotecile şi şcolile, dar dorinţa de a învăţa şi a descoperi, tot va exista. Distrugeţi-ne sufletele, dar iubirea tot va exista, ş.a.m.d. Omule! O idee nu poate niciodată să moară, şi dacă reuşeşti să înţelegi asta, poate, cel puţin, vei tăcea şi nu vei mai spune că ”U” moare! Nu moare nimeni, moare doar efemerul, el moare. ”U” e acolo, deasupra tuturor, e o stare de spirit, şi nu are cum să fie stinsă.

     Convingeţi-mă că puteţi distruge asta, şi mă resemnez, dar până atunci tăceţi, pentru că voi nu aveţi capacitatea de a vedea mai departe de un televizor, de un clasament, de o cupă, de un transfer, sau de un rezultat. Voi nu iubiţi, voi sunteţi dintre ăia cărora le e frică să iubească necondiţionat.

2 comentarii:

  1. Bogdan, California27 noiembrie 2012 la 19:54

    Bravo Poga! Putea sa pui tot textul pe GB, nu numai link-ul. Ca nu e lung.
    Ma bucura implicarea ta si a celorlalti. Ati fost superbi sambata. Chiar si cu nuia...

    RăspundețiȘtergere
  2. Una din cele mai frumoase postari ale tale :D
    "U" Cluj nu moare!

    RăspundețiȘtergere