sâmbătă, 12 ianuarie 2013

E putred, şi pute infernal



     Când mentalitatea colectivă e atât de putredă, încât putredul devine starea normală de fapt, ce aşteptări să ai? Ce să faci? Trăieşti în minciună şi promisiuni ce nu mai vin, trăieşti minţindu-te în permanenţă că faci tot ceea ce faci, pentru că aşa e bine, dar interiorul revine mereu, şi te trezeşte: „ Tu chiar asta simţi?”. Unde te mai poţi regăsi, în afară de nişte rânduri scrise aşa, doar să rabufneşti, să încerci să te asculte cineva, dar te asculţi tu pe tine, şi nu schimbi nimic cu adevărat...

     E putred pe-aici, şi pute infernal, dar ce să-i faci, că doar omul, treptat se adaptează la orice...dar ce fel de om? Cred că omul care uită de ce simte cu adevărat. Vai de noi, atât.

     Că e trist să auzi promisiuni în campanii, apoi până la următoarele să nu se schimbe nimic, ca mai apoi, să vină altele, aşa-i? Tot la fel de trist este să înveţi în scoala despre cum trebuie să fie un manager, dar să dai doar peste jegoşi, aşa-i? Sau să înveţi despre etică...un râs ironic, plin de resemnare. Etică?! Pe toţi îi doare, în limbaj academic, acolo „unde nu intră veci lumina”, de tine, după ce au ajuns unde au vrut. Ce e trist, e că mai tot din ce poţi să trăieşti, e trist...

     Asta nu-i chiar aşa trist, mai trist e că cei care chiar mai cred în valori, în frumos, în trăire plenară, în expresivitate, în astfel de lucruri, sunt prea puţini, sau poate sunt mult prea mulţi resemnaţi în această societate, pentru ca ei să poată trăi din aşa ceva. Şi ce fac ei? Efectul de turmă...facem ce fac şi ceilalţi, că doar e atât de putred pe aici, încât doar aşa poti rezista. Dar vrei să o faci? O vrei, normal, păi valorile şi trăirile tale sunt mai puternice, şi faci ce faci, doar să rămâi cu ele.

     Concluzie: ce-am schimbat? Nimic...e putred tot, si pute infernal...

2 comentarii:

  1. Frumos spus, trist subiectul din pacate. Constiinta, etica, caracterul romanilor uneori lasa mult de dorit..e nevoie de o revolutie a constiintei umane pe bune in care legea este lege si este respectata de catre toti si nu se aplica doar pentru cei fara $, iar sclavagismul se va diminua.
    Totusi e un lucrul bun in toate astea..putredul este natural si in timp va disparea si va lasat loc la ceva nou si de ce nu poate mai curat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E trist, poate prea trist...Interesantă opinie, şi un punct de vedere pozitiv, prea pozitiv zic eu. Nu ştiu de ce, dar nu mai pot să văd un bine în atât de mult rău. Însă, sper să îmi daţi dreptate.

      Ștergere